15-11-2023

Minister-president Rutte en minister Kuipers brengen werkbezoek aan het Zorg Coördinatie Centrum Midden-Nederland

Op 15 november ontvingen wij minister-president Rutte en minister Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) op het Zorg Coördinatie Centrum (ZCC) Midden-Nederland te Zeist.

Betrokken zorgprofessionals vertelden tijdens dit werkbezoek hoe zij met elkaar de triage van acute zorgvragen afhandelen, zodat de juiste zorg op de juiste plek door de juiste behandelaar plaatsvindt. De samenwerking tussen de ambulancezorg, huisartsenzorg en de acute GGZ kwam hierbij uitgebreid aan bod. Vervolgens werd een toelichting verzorgd over het loket voor de verwijzer. Relevante ontwikkelingen op het terrein van de coördinatie van tijdelijk verblijf, de acute thuis- en wijkzorg werden gedeeld. Tot slot stond het onderwerp capaciteit en de gezamenlijk inzetcoördinatie centraal. Zorgprofessionals vertelden meer over het gebruik van het landelijk platform zorgcoördinatie en de aanpak binnen de geboortezorg.

Bekijk hier de video van het bezoek

Het tweede onderwerp van het werkbezoek was het Mobiel Medisch Team (MMT). De betrokkenen hebben een presentatie verzorgd over dit onderwerp en tevens een MMT-auto laten zien.