24-11-2020

Auxilio versterkt triage-team ZCC

Het team van Auxilio heeft zijn intrede gemaakt in het ZCC-Midden Nederland. Middels een kleine verbouwing is er ruimte gecreëerd voor de nieuwe triagisten. Door de weeks zullen de triagisten van Auxilio ongeveer vijf werkplekken bezetten. Op vrijdag en in het weekend ligt dit tussen de acht en de tien.

De formatie van Auxilio bestaat uit circa 75 triagisten die voor verschillende huisartsenposten triagediensten verrichten. Er is een vast team, dat afhankelijk van waar de knelpunten bestaan, wordt ingezet. Het team van Auxilio bestaat uit getrainde medisch studenten die functioneren als triagist. Ook een teamarts en teamleider zijn aanwezig. Door de komst van Auxilio wordt de ’té kleine triagisten-vijver’ vergroot.

Mark Schneijderberg is praktiserend huisarts en directeur van Auxilio. Hij is trots om op de eerste rij van ‘integrale zorg van de toekomst’ te mogen zitten. Over het ZCC zegt hij: “je gaat af van de eigen eilandjes. In plaats daarvan kijk je over de schutting bij de buren om aansluiting te vinden. Eigenlijk ga je meer in het belang van de patiënt werken. Dat wordt gedreven door de noodzaak van efficiëntie. De capaciteitstekorten worden alsmaar zichtbaarder. Het naar buiten treden als één organisatie is daarom van groot belang.”

Het ZCC-MNL is enorm blij met de komst van de triagisten van Auxilio. “Het is goed te merken dat steeds meer partijen zich bij het ZCC aansluiten om met elkaar de acute zorgketen te versterken in het belang van goede patiëntenzorg,” aldus Jack Versluis (bestuurder RAVU).