Coördinatie cohort-bedden

Op het moment dat er cohort-locaties aangewezen zijn pakt Zorgcoördinatie Tijdelijk Verblijf de coördinatie op. Onze zorgbemiddelaars hebben zicht in de beddencapaciteit op de verschillende locaties in de provincie Utrecht. Een aanmelding kunt u via ZorgDomein insturen. Vervolgens gaan we op zoek naar een beschikbare locatie: bij voorkeur zo dichtbij mogelijk bij het woonadres van de patiënt. Wij streven ernaar dat de patiënt dezelfde dag (uiterlijk de volgende dag) wordt opgenomen.

Voor wie?

De cohort-locaties bieden zorg aan patiënten met een somatische grondslag. De patiënt moet adequaat kunnen alarmeren en zelfstandig op de kamer kunnen verblijven.

Voor wie (nog) niet?

Op dit moment is een passende cohort-locatie voor patiënten met PG problematiek, zoals dwaal- of onrustig gedrag, niet aanwezig. De patiënt verblijft op de cohort-locatie tot de besmettelijke periode voorbij is. Daarna wordt gekeken of de patiënt naar huis kan of vervolgzorg nodig heeft.

Vervoer naar cohort-locatie

In eerste instantie vragen onze zorgbemiddelaars of de patiënt door familie of naasten gebracht kan worden. Indien dit niet mogelijk is, nemen wij contact op met het Rode Kruis. Er wordt een inschatting gemaakt of ambulancevervoer nodig is.

Benieuwd hoe wij u nog meer kunnen helpen?

 

Bekijk de opties hier